Ieri 10 mai, la Castelul Peles a fost mare sarbatoare. 150 de ani de la urcarea pe tron a Regelui Carol I, este un eveniment demn de a fi omagiat asa cum se cuvine. Castelul Peles a imbracat haine de sarbatoare, aliura sa semeata capatand noi valente, mai ales ca pentru prima oara din 1947, a fost inaltat Stindardul  Regal pe catargul din turnul edificiului. 

Peluza Castelului a fost gazda traditionalei Garden Party si a unui concert de gala oferit cu ocazia  aceastei sărbători importante pentru Coroană şi pentru naţiunea română.

Muzica a rasunat in acest spatiu regal, dand nastere unor sentimente inalte intregii asistente.

Dincolo de stralucirea castelului, de sentimentele inalte, de solemnitatea momentelor istorice evocate, ceea ce a impresionat a fost tocmai asistenta. Mii de oameni, din toate zonele si domeniile societatii, dar oameni de o calitate deosebita.

Exact acest aspect cred eu, ca a fost cel mai important lucru care trebuie evidentiat in evenimentele omagiale de la Peles.

Aceasta sarbatoare a regalitatii ne-a dat ocazia sa vedem o alta fata a societatii noastre actuale. O fata frumoasa, eleganta, intelectuala si care poate fi oricand garantia unui viitor mai bun pentru romani. Orice observator ar fi putut exclama, macar pentru sine: iata ca o speranta totusi exista!

Ceea ce este important de subliniat este faptul ca aceasta fata stralucitoare si valoroasa a societatii romanesti a putut fi identificata la un eveniment al Casei Regale. Este dovada importantei pe care monarhia o are in continuare in Romania. In mod natural, societatea romaneasca a reactionat la ceea ce inseamna pentru ea monarhia si a oferit opiniei publice actuale o fateta atat de frumoasa si de valoaroasa.

Concluzionad, putem spune ca dincolo de emotia si importanta evenimentelor de ieri de la Castelul Peles, societatea romaneasca a oferit dovada clara a valorii si a existentei unei sperante de netagaduit pentru un viitor mai bun. Acesta dovada a fost posibila doar datorita monarhiei si a tot ceea ce a oferit si va mai oferi romanilor.

 

Leave a Reply

*
*

captcha *