Astazi este o zi neagra pentru lumea civilizata, dupa atentatele teroriste din Capitala Europei. Terorismul a lovit din nou, ceea ce demonstreaza ca Europa este în continuare sub asediul celei mai infame forme de razboi. Un razboi surd, inegal si neconventional in care nu se confrunta armate, ci doar indivizi fara niciun fel credinta care ucid oameni simpli, oameni nevinovati care nu sunt in masura sa se apere

Atacurile de azi de la aeroportul și metroul din Bruxelles, se adauga unui sir mai lung de astfel de actiuni criminale a caror unic scop este sa inspire teama, nesiguranta si sa loveasca in valorile de baza ale lumii libere. Ne amintim cu durere de atacurile care au avut loc la Paris in urma cu doar cateva luni.
In aceste momente grele pentru intreaga Europa si pentru lumea civilizata in general, este nevoie de solidaritate, unitate si fermitate . Acesta trebuie sa fie raspunsul puternic pe care noi, toti eurpenii, trebuie sa-l dam acestei forme de violenta barbara care nu are nimic in comun cu lumea in care traim.
Nu trebuie sa dam satisfactie sceleratilor care lovesc in valorile europene ale civilizatiei anului 2016 si trebuie sa fim uniti in fata acestor actiuni marsave.
In acelasi timp, consider ca trebuie actionat cu fermitate in vederea prevenirii si stoparii unor astfel de actiuni.
In final, as dori sa-mi exprim intreaga compansiune si condoleante pentru victimele atentatelor de la Bruxelles de astazi, de dimineata.

Leave a Reply

*
*

captcha *