După de 42 de ani de plagă comunistă, în 19 ianuarie 1990 un membru al Familiei Regale pășea din nou pe pământ românesc : Alteța Sa Regală Principesa Margareta se reîntorcea în țară.
Majestatea Sa Regele Mihai I al României a dorit să revină în țară imediat după prăbușirea regimului dictatorial, însă puterea politică nou instalată i-a refuzat reîntâlnirea cu poporul român, percepându-l drept o amenințareuriașă. Astfel, pentru prima oară de la plecarea în exil, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 1948, Majestatea Sa i-a încredinţat atunci primei sale fiice, Principesa Margareta, misiunea de a-l reprezenta în România.
Prezența familiei regale în societatea românească reprezintă o punte care leagă trecutul națiunii române cu prezentul și mai ales cu viitorul.
Astăzi ne amintim un moment special, care ne găsește cu sentimente de recunoștință și mulțumire față de cei care au fost, sunt și vor fi printre puținele repere de verticalitate, moralitate și demnitate ce sunt atât de necesare României de azi.

Leave a Reply

*
*

captcha *