Pe 5 iunie, se sărbătoreşte Ziua Învățătorului, care este este legata de personalitatea dascalului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc. 

Gheorghe Lazăr, născut la Avrig la 5 iunie 1779, este considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească. În 1818, a înființat în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.
Instituirea aceste zile a învăţătorului a fost aprobată în 9 octombrie 2007.
Intr-o societate moderna profesia de dascal are un statut cuprinzator si as spune chiar special. Dascalul este instructor, autoritate institutionala, confesor si protector al invataceilor, consilier si terapeut, lider de opinie stiintifica, manager profesionalizat al colectivitatilor de elevi.
Este greu, să măsori în cuvinte, ce reprezintă învăţătorul în societatea prezentului. Recunoştinţa noastră, se îndreaptă astăzi către cei care şlefuiesc personalităţi şi au înţeles că activitatea didactică este arta de a-i învăţa pe alţii să înveţe bine, cu folos.
La acest moment aniversar, îmi exprim consideratia, aprecierea si respectul pentru munca tuturor dascalilor, a celor care sunt modele reale pentru fiecare dintre noi, indiferent daca suntem sau am fost o data elevi !

Leave a Reply

*
*

captcha *