Se vorbeşte despre fractura socială care se adânceşte pe zi ce trece în România. Despre românii care sunt din ce în ce mai dezbinaţi de lupta politică. Nu am cum să ignor sau să neg faptul că niciodată după 1989 societatea românească nu a fost atât de divizată. Dar nu vreau să vorbesc acum despre confuzia semănată între oameni, despre încrâncenarea discursurilor politice sau, mai degrabă politicianiste. Vreau să vorbesc despre oameni. Despre problemele lor.

Am observat că problemele sociale s-au transformat într-un soi de teme ostenite ale vorbitorilor de la pupitrele televizoarelor. Ani la rând, în plină criză economică, problemele românilor s-au etichetat. S-au numărat. S-au cuantificat. A fost insuficient şi sfidător discursul steril despre disfuncţiile societăţii. Este obligatorie o strategie de rezolvare a lor. De un calendar care să le abordeze una câte una şi să le rezolve pe rând.

Iau exemplul sectorului 6. Vorbim, de fapt, despre cea mai mare primărie liberală din ţară. Nu este suficienta diagnosticarea problemelor oamenilor. Este nevoie de un plan clar de măsuri care, odată aplicate, vor remedia neajunsurile.

Mi-am asumat un program de guvernare locală care reprezintă strategia liberală pentru dezvoltarea Sectorului 6, pentru rezolvarea punctuală a dificultăților care afectează aproape 400.000 de locuitori.

Cetăţenii nu au nevoie doar de grafice şi statistici despre problemele cu care se confruntă. Au nevoie de soluţii, ajungând astfel să îşi reconstruiască încrederea în ziua de mâine.

Suntem conştienţi cu toţii că nu se poate face nimic peste noapte. Dar soluţiile, odată stabilite, pot fi puse în practică. Încă o dată – vorbim despre cea mai mare primărie liberală din România. Cel mai important pas, şi orice drum începe cu un prim pas, este dialogul.

Proiectele de dezvoltare locală vor fi dezbatute împreună cu comunitatea, aşa cum am promis. Uşile nu vor mai fi închise în Primărie. Programul de audienţe va fi respectat. Cetăţenii Sectorului 6 vor fi auziţi şi ascultaţi.

Leave a Reply

*
*

captcha *