Au trecut doua zile de la referendumul national pentru demiterea Presedintelui Romaniei, iar ecourile acestui eveniment sunt departe de a se fi risipit. Intreaga societate romaneasca a fost conectata la acest eveniment.

Dincolo de discutiile si dezbaterile de ordin juridic pe marginea acestui eveniment, cred ca cel mai important lucru care trebuie scos in evidenta este tocmai participarea deosebita a romanilor la referendum. Peste 8,5 milioane de oameni au iesit duminica la vot. In conditiile in care nu era vorba despre un scrutin in care oamenii trebuiau sa opteze pentru o persoana sau alta, pentru un partid sau altul, ci trebuiau sa isi spuna parerea in legatura cu un demers de ordin politic, cred ca aceasta participare este una deosebita. Comparativ cu alte scrutinuri, este foarte important de aratam ca oamenii au dovedit foarte multa implicare.

De aceea, spun ca romanii si-au facut datoria, fapt pentru care trebuie felicitati.

Toate discutiile din ultimele zile tind insa sa imparta si mai mult societatea roamneasca in doua tabere. Din pacate, ruptura din societatea roamneasca tinde sa se acutizeze.

In acest moment, este nevoie de unitate. Avem nevoie de unitate in jurul liderilor nostri, avem nevoie de mult calm si discernamant pentru iesirea din situatia politica dificila in care ne gasim. Victoria taberei care a solicitat demiterea Presedintelui este de necontestat. Aproape 90% din cei care s-au prezentat la urne au votat pentru demitere. Nici ceilalti, cei care au considerat ca demiterea presedintelui nu este o solutie buna, nu trebuie uitati si trebuie sa li se respecte optiunea.

Romanii au dovedit ca sunt implicati, sunt interesati de viata politica, au dovedit ca le pasa de soarta lor si a societatii din care fac parte. Asadar, pentru toti romanii, noi, politicienii care am inceput demersul pentru demiterea Presedintelui Romaniei, trebuie sa continuam lupta pentru apararea democratiei si principiilor democratice. Votul exprimat duminica de milioane de romani nu ne permite  sa renuntam sub nicio forma si ne face sa luptam pana la capat.

Niciodata insa,  noi nu vom incita categoriile sociale una impotriva celeilalte si vom respecta vointa oamenilor exprimata prin vot, precum si a institutiilor democratice ale Statului Roman.

De aceea, fac un apel la unitate si la calm in societate.

Leave a Reply

*
*

captcha *