Niciodata nu am fost adeptul ideii, total gresite dupa mine, ca femeile nu au ce cauta in politica. Dimpotriva consider ca prezenta feminina in politica vine sa imbunatateasca si sa infrumuseteze aceasta lume, in care confruntarea si disputa politica depaseste, din pacate uneori, cadrul unui limbaj si al unui comportament civilizat.
Am sustinut mereu ideea implicarii femeilor in politica, pentru ca doamnele din acest domeniu aduc un plus de valoare si consistenta in viata publica romanesca. Doamnele sunt atente la detalii si uneori chiar mai constiincioase decat unii dintre noi. Viata politica romanesca are nevoie mai mult ca oricand de prezenta feminina, ca un garant al unui alt mod, mai civilizat, de a face politica.
Cred cu tarie ca a trecut vremea in care politica sa fie numai o lume a barbatilor.
Experienta europeana si chiar mondiala ne arata ca femeile in politica au putut conduce mari natiuni ale lumii in momente grele si asta cu rezultate deosebite. Daca ar fi sa luam doar exemplul prezent al Angelei Merkel, Cancelarul Germaniei, putem avea in fata imaginea femeii puternice in politica.
Nici viata politica romaneasca nu duce lipsa de exemple pozitive la acest capitol, daca ar fi sa ne gandim la cateva nume din USL precum Ecaterina Andronescu, Corina Cretu, Rovana Plumb si Olguta Vasilescu de la PSD sau Norica Nicolai, Mariana Campeanu, Adina Valean ori Renate Weber, de la PNL si sa-mi fie cu iertare, dar sunt sigur ca am uitat multe alte nume in aceasta scurta enumare. Sunt oameni politici de valoare, care si-au croit o cariera deosebita si reprezinta interesele alegatorilor in Parlamentul European cat si in Parlamentul Romaniei.
Astfel de exemple arata clar faptul ca sporirea numarului de femei din politica romanesca este un fenomen benefic care trebuie sa continue atat la nivel national cat mai ales la nivel local. Spun asta pentru ca suntem intr-un moment in care se stabilesc candidaturile pentru consiliile locale si judetene, acolo unde dupa parerea mea, ar trebui sa fie desemnate de partide si femei pentru ca ele cunosc foarte bine problemele cu care se confrunta oamenii in comunitatile lor.
Noi, barbatii trebuie sa sustinem femeile din politica si sa incurajam doamnele sa ni se alature in numar cat mai mare. Spun asta pentru ca prezenta femeilor in politica este o necesitate, atat pentru lumea politica dar mai ales pentru toti romanii pe care fenomenul politic ii influenteza.
De aceea as dori sa adresez un apel sincer tuturor domnelor care simt ca pot participa la reformarea clasei politice sa se alature exercitiului public, iar pentru aceasta mizez pe spiritul lor activ si de implicare pe care l-au dovedit in viata de zi cu zi, prin modul lor de a empatiza cu problemele semenilor.

In final vreau sa transmit tuturor doamnelor si domnisoarelor dar si domnilor care poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, un calduros LAMULTI ANI !

  1. Iulia Răspunde
    Succes!!!
  2. Gabriel Răspunde
    A propos de acest subiect normal pentru o tara normala (cum putem deveni dupa alegerile parlamentare viitoare) o amintesc cu placere pe Doamna Ramona Manescu, care, numai faptul ca a fost aleasa Europarlamentarul anului 2008, spune tot.
  3. viti Răspunde
    urmariti tot ce spune florescu la camera ascunsa despre noi membri pnl, un ipocrit...........ar trebui mediatizat clipul si o sa dispara cu totul

Leave a Reply

*
*

captcha *