Iata ca cele mai pesimiste scenarii se adeveresc si Romania pierde 3,5 miliarde euro din banii europeni.

Platile din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) prin care Romania beneficiaza de o finantare de 3,47 de miliarde de euro (la care se adauga o confinantare nationala de 612 milioane euro) au fost intrerupte, asa cum s-a intamplat anul trecut cu Programul Operational Regional (POR).

Expertii Comisiei Europene sunt mult mai vigilenti dupa ce anul trecut au descoperit mai multe nereguli in folosirea fondurilor UE pe Programul Operational Regional, cel care avea si rata de absorbtie cea mai buna la nivel national. Autoritatile romane ar fi trebui sa dea dovada de responsabilitate si sa actioneze in asa fel incat sa evite orice fel de risc in acest sens.

Comisia Europeana a recurs la intreruperea platilor realizate pentru Romania prin Programul Operational Regional Dezvoltarea Resurselor Umane, în urma neregulilor sesizate de autoritatea de audit, ce evalueaza impactul acestor nereguli Romania risca sa piarda fondurile din cauza faptului ca nu si-a indeplinit obligatiile stabilite de misiunile de audit.

In cazul de fata, este vorba despre o misiune de audit care a facut niste recomandari pentru niste masuri care trebuiau sa fie efectuate si care nu au fost, pana in prezent, duse pana la capat.

Trebuie remarcat faptul ca România este ţara cu cea mai mică absorbţie de fonduri comunitare din UE, o realitate care nu poate fi negată. Potrivit datelor prezentate de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, România a absorbit, până la data de 10 februarie, o sumă de 1,211 miliarde euro fonduri structurale şi de coeziune, reprezentând 6,3% din alocarea pentru obiectivul convergenţă.

  1. Atitudini Răspunde
    La care se adauga banii pierduti la mediu, plus cei de la POR, plus, plus, plus....

Leave a Reply

*
*

captcha *