Ieri, in timp ce puterea surda la cerintele celor din strada, se inchidea intre peretii Palatului Parlamentului sa isi voteze ministrii in viitorul Guvern, Eurostat prezenta un raport care evidentia starea de saracie in statele din Uniunea Europeana.
Documentul vine sa confirme ceea ce spunem in ultimii ani, noi cei din opozitie precum si romanii si anume ca actuala putere a adus oamenii intr-o stare de saracie fara precedent.
A devenit astfel oficial faptul ca suntem campioni la sărăcie în Uniunea Europeană, in conditiile in care 6,6 milioane dintre conaţionalii noştri suferă de lipsuri materiale severe.
Aproape o treime din totalul populaţiei României suferă din cauza sărăciei, potrivit datelor Eurostat strânse la nivelul anului 2010.
Vorbim aici despre oameni care nu-şi pot plăti la timp chiria, ipoteca sau facturile la utilităţi, nu reuşesc să-şi încălzească locuinţa, nu îşi permit să mănânce carne cel puţin o dată la două zile, nu îşi permit o vacanţă şi nu au un automobil, o maşină de spălat, un televizor sau un telefon.
În Bulgaria şi România ponderea este de 31%, respectiv 35% din populaţie, cea mai mare din Uniunea Europeană. La polul opus sunt Luxembourg cu 0,5%, Suedia cu 1,3%, iar Austria cu 2,2%.
In acest timp, puterea din Romania ramane surda la nevoile romanilor confirmate si prin acest raport si se lauda cu “succese deosebite” in plan economic.
Daca faptul ca o treime din populatia tarii suferă din cauza sărăciei, iar acest aspect este considerat un succes, nu vreau sa imi imaginez cam ce inseamna “insuccesul economic”, in viziunea celor de la putere.

  1. Stefan Răspunde
    Avand in vedere ca datele celor de la Eurostat sunt furnizate, probabil, de INS s-ar putea ca informatiile sa fie "ajustate". Asa ca cifra de 6,6 milioane nu este 100% credibila.
  2. Andreea Iancu Răspunde
    Deci, conform spuselor lui Stefan, problema este si mai grava de atat. Oricum, Guvernarea nu cred ca avea nevoie de niste date, ci pur si simplu sa asculte oamenii si doleantele lor. Da, lumea sufera si da, lumea are nevoi si da, lumea e saraca. Poate de aceea se si incanta la un kil de faina sau un litru de ulei. E greu sa faci educatie civila cand nevoile primare din piramida lui Maslow nu sunt acoperite. Ce sa inteleaga omul de rand despre importanta votului cand lui ii e foame?

Leave a Reply

*
*

captcha *