Imediat dupa decembrie 1989, am invatat cu totii lectiile de baza ale democratiei si acum stim ca cel mai important aspect al democratiei consta in exercitarea de catre popor a vointei sale, prin alegeri. Asadar, o data la patru ani, avem posibilitatea sa ii alegem pe cei care ne conduc. La inceputul fiecarui an electoral, am stiut exact cand vom merge la vot.
Anul acesta, in conditiile existentei unor nemultumiri majore in societatea romaneasca, nu stim cand si cum ii vom alge pe cei care ne vor conduce in urmatorii ani. Probabil ca acum, mai mult ca oricand, aspectele electorale ar fi trebuit sa fie foarte clare pentru toti romanii.
Din pacate, actuala putere intretine in mod voit o stare de incertitudine in aceasta materie, cu scopul de a crea o reactie de respingere a fenomenului politic din partea oamenilor.
Din punctul meu de vedere, aceasta strategie este una gresita, iar dovada cea mai clara este atitudinea societatii romanesti, ai carei reprezentanti protesteaza impotriva puterii de zile intregi, in cele mai grele conditii, in numeroase orase ale tarii. Oamenii cer in strada demisia actualilor guvernanti si alegeri anticipate.
Asteptam deci, ca autoritatile Statului Roman controlate de reprezentantii puterii, sa decida totusi intr-un tarziu un calendar electoral clar al anului 2012.
Oricum, noi cei din opozitie suntem pregatiti sa castigam viitoarele alegeri, in orice conditii vor fi ele organizate de actuala putere. Trebuie sa castigam aceste alegeri, pentru a reda romanilor speranta ca si aici, acasa la noi, se poate trai demn iar institutiile statului ii trateaza corect asa cum si ei se comporta in raport cu autoritatea.

  1. Valentin Berceanu Răspunde
    Buna ziua, "Pregatiti sa cistigam" e o formulare nefericita. Colegii stelisti, pot sa tina minte cum se pregateste dinamo de Champions League de vreo 10 ani.
  2. Pingback: Woodrea, Poteras si Piata Universitatii « Un blog cu atitudine

Leave a Reply

*
*

captcha *