Asistăm la o încă o gravă încălcare a Constituţiei de către Traian Băsescu, care s-a substituit în mod evident guvernului. Preşedintele recidivează şi face o demonstraţie de forţă şi de dispreţ total faţă de legea fundamentală. În aceste condiţii PNL va iniţia strângerea de semnături şi dezbatere publică pe tema proiectului nostru de suspendare a preşedintelui.
Puterea se află în război cu întreaga societate, cu drepturile fundamentale ale cetăţeanului, cu elitele româneşti, cu toţi cei care nu s-au înregimenatat şi nu urmează obedient ordinele de la Cotroceni.
Traian Băsescu a încălcat Constituţia încă o dată, în văzul lumii şi explicit. Toţi cetăţenii acestei ţări ştiu cine are drept de iniţiativă legislativă, ştiu că reforma, Legea Sănătăţii sunt stabilite clar, prin Constituţie, ca atribuţii ale parlamentului, ale guvernului, ale ministerului de resort, nicidecum ale preşedintelui.
Practic, în tot acest interval, guvernul, primul-ministru şi ministrul sănătăţii au lipsit complet din dezbaterea publică cu privire la sistemul sanitar, la Legea Sănătăţii. Dezbaterea a fost purtată, din partea puterii, doar de preşedintele Băsescu, care nu are nicio atribuţie şi nicio expertiză în acest domeniu.

În condiţiile de totală discreditare a actualei puteri cu preşedintele, cu guvernul, cu parlamentul actual, singura soluţie pentru ca autorităţile democratic alese să aibă un minimum de credibilitate şi deci capacitatea de a acţiona, este aceea de a fi legitimate de un vot popular, în urma unor alegeri anticipate.
Alegeri anticipate se pot face dacă există din partea puterii înţelegerea că trebuie să găsim soluţii democratice la crize reale.
Nu putem ieşi din tensiunea şi criza profundă în care România s-a cufundat decât prin formula pe care toate sistemele democratice au aplicat-o şi o aplică în astfel de situaţii: alegeri anticipate. S-a întâmplat recent acest lucru, în Spania, fără să existe o asemenea tensiune socială.
Cu cât avem alegeri anticipate mai repede cu atât mai bine. Dincolo de tensiunile interne care s-au acumulat din cauza unei guvernări incompetente, abuzive şi profund corupte, există şi un context internaţional dificil. În aceste condiţii, România, ca orice ţară, are nevoie de un guvern puternic, legitim, capabil să acţioneze având în spate încrederea reînnoită a cetăţenilor.
PNL va cere public actualei puteri, preşedintelui, Partidului Democrat Liberal, complicilor săi de la guvernare să ne aşezăm la masă şi să pregătim cât mai rapid alegeri anticipate.
Mitul potrivit căruia puterea actuală poate face orice şi nimeni nu îi poate opri abuzurile a fost demontat.

 1. alabastru Răspunde
  Basescu o tine langa cu reforma cretina a sanatatii. Ca sa prosteasca poporul, l-a pus pe Boc sa scoata proiectul de lege de pe siteul Min Sanatatii, insa pe siteul Administratiei Prezidentiale inca troneaza "margica" lui scelerata. INFORMATII UTILE Găsiţi aici PROPUNEREA DE PROIECT DE LEGE PRIVIND ORGANIZAREA ŞI FUNCȚIONAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA Găsiţi aici Textul Proiectului legii de revizuire a Constituţiei României (01 iunie 2011)
 2. Oana Chirita Răspunde
  IMPORTANT/sursa - Cotidianul.ro. Articol "Ole, Ole, PDL nu mai e" din 15 ianuarie. Citez: "Articolul 27 din Legea nr. 14/2003 (Legea partidelor politice) prevede textual şi imperativ următoarele: „În fiecare an preelectoral partidele politice sunt obligate să îşi actualizeze listele de membri cu respectarea cerinţelor prevăzute la art. 19 alin 3 şi 4. Listele actualizate vor fi depuse la Tribunalul Bucureşti până la data de 31 decembrie a acelui an"... dosarul de constituire a PDL, având nr. 5/P/2003, nu poate fi văzut (deşi informaţiile din dosar sunt de interes public), dar pe site-ul Tribunalului sunt făcute menţiunile privind depunerea listelor actualizate de susţinători. Consultând, la orele 10,19, pe site-ul Tribunalului Bucureşti dosarul nr. 5/P/2003, am constatat că nu există nicio menţiune privind depunerea, în cursul anului trecut, a listelor actualizate cu membrii fondatori, pentru a fi ataşate şi consemnate în Registrul Partidelor Politice..."
 3. Pingback: Scanteia s-a aprins. Nu o lasam sa se mai stinga pana nu arde raul! « Un blog cu atitudine

 4. Nicolae Ionescu Răspunde
  Mitocania lui Basescu la adresa d-lui Raed Arafat a fost numai scanteia care a declansat protestele populare impotriva acestui regim, care a performat in distrugerea tarii; in trei ani a dstrus atat de profesional toata tara, incat sunt necesari, probabil, 10 ani pentru reconstrutia acesteia, in conditiile in care la conducere va fi un guvern competent si necorupt. De aceea este necesara indepartarea cat mai rapida a acestor caracatite de la conducerea Tarii. Cu cat se va actiona mai rapid pentru punerea in practica a acestei inititive, cu atat este mai bine.
 5. Nicolae Ionescu Răspunde
  Am corectat gresala din adresa de mail

Leave a Reply

*
*

captcha *