In ultima perioada asistam la un atac virulent al diferitilor reprezentanti ai UDMR impotriva unor simboluri ale romanilor si ale romanismului in general.
Europarlamentarii UDMR, organizeaza reprezentante diplomatice ale unor entitati teritoriale care nu exista decat in mintea lor, se apuca si contesta tratate internationale vechi de sute de ani, cu intentii vadit ostile la adresa statalitatii Romaniei.
Ultimul eveniment din aceasta serie neagra este legat de atitudinea Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, care a cerut primarului Municipiului Cluj Napoca să “îndepărteze neîntârziat”, inscripţia cu textul lui Nicolae Iorga, care a fost reamplasată lângă grupul statuar Matei Corvin, proaspat renovat.
Nu inteleg cum isi permite Kelemen Hunor, demnitar al Statului Roman sa ceara imperativ eliminarea de pe un monument a unei inscriptii care cuprinde un text al celui mare istoric al romanilor, Nicolae Iorga, un simbol al culturii romane si al romanismului in general. Mai mult, demnitarul in cauza este chiar Ministrul Culturii si Patrimoniului National, adica tocmai persoana care ar fi trebuit sa apere simbolul culturii romanesti  –  Nicolae Iorga. 
Probabil ca, din punctul sau de vedere, marele istoric roman, nu face parte din cultura si patrimoniul cultural romanesc. Daca este asa, domnul Kelemen trebuie sa renunte imediat la functia sa, sa isi dea demisia si sa lase in acea functie, pe cineva care are habar despre cele mai importante repere ale culturii noastre.
Din pacate insa, pe domnul Kelemen nu il pot acuza de nestiinta, iar toate actiunile sale sunt facute in deplina cunostinta de cauza si cu scopul vadit de a elimina, din zona Ardealului,  cat mai multe elemente ale culturii romane.
Dincolo de aspectul pur etic si moral al problemei, actiunile Ministrului Culturii se circumscriu in zona ilegalitatii, pentru ca niciun ministru din tara asta nu poate ordona unui primar, indiferent de culoarea sa politica, ce sa faca in comunitatea pe care o administreaza. Mai pe romaneste spus, Kelemen Hunor incalca autonomia locala, adica acel principiu atat drag UDMR  pe care il invoca in toate actiunile  anti – romanesti desfasurate in ultima vreme.
Pentru calcarea in picioare a simbolului culturii romanesti care este Nicolae Iorga si pentru incalcarea legii, Ministrul Kelemen Hunor trebuie sa plece.
 Asadar, domnule Kelemen, va solicit demisia dintr-o functie pe care nu stiti sau nu vreti sa o indepliniti in mod onest si in scopul pentru care ati fost numit.

Leave a Reply

*
*

captcha *