In fiecare an, la data de 21 mai, crestinii ortodocsi si catolici ii sarbatoresc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, considerati „cei intocmai cu Apostolii”.
Imparatul Constantin a inlaturat din legile Imperiului Roman pedepsele care contravin spiritului crestinismului, precum stigmatizarea, rastignirea, zdrobirea picioarelor si alte practici de acest fel. De asemenea, Constantin cel Mare a convocat primul Sinod ecumenic de la Niceea (325) in cadrul caruia s-au pus capat unor erezii, s-a alcatuit prima parte a Simbolului credintei (Crezul) si a fost fixata metoda de calcul a datei Pastelui. A murit in Nicomidia in anul 337 si a fost inmormantat in Biserica Sfintii Apostoli din Constantinopol, ctitorita de el.
Imparateasa Elena (Flavia Iulia Helena), mama lui Constantin cel Mare, s-a nascut in provincia Bitinia si a ajutat la raspandirea crestinismului. A desoperit locul in care a fost ingropat Mantuitorul si a adus Sfanta Cruce in fara credinciosilor din Imperiu, a zidit mai multe lacasuri sfinte, printre care Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Betleem si pe cea din Nazaret.
Celor peste 1.800.00 de romani care  isi sarbatoresc astazi ziua onomastica le urez un calduros LA MULTI ANI!