Rezultatele celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, a adus iarasi PNL in situatia fortei politice cu cea mai cautare de pe scena politica romaneasca.
Situatia politica din Romania este practic aceeasi cu cea de acum doua luni, iar PNL are nevoie mai mult ca oricand de luciditate si unitate.
Indiferent care va fi decizia  PNL, indiferent care va fi directia in care va evolua politica damboviteana, Partidul National Liberal trebuie sa isi pastreze identitatea sa istorica,  sa isi respecte trecutul si sa priveasca spre viitor. Spre viitorul sau, dar mai ales, al celor care cred in acest partid si au acordat votul lor candidatului liberal. Ideile si principiile la care au aderat acesti oameni trebuie aparate si mai ales promovate.
Asadar, consider ca, la acest moment, cuvantul de ordine in PNL este unitatea, in vederea continuarii proiectului liberal.

 1. costi Răspunde
  Rares, 1. Nu stiu cat o sa conteze aceste pareri in decizia pe care PNL o va lua. Cert este ca, fara putinta de tagada, ca si intreaga societate romaneasca, PNL este impartit in doua. A FI sau A NU FI la guvernare cu PD-L. Aceasta-i intrebarea! Personal, as opta pentru consecventa si pentru pastrarea verticalitatii in politica romaneasca. Dar ma tem ca “fructul oprit” al guvernarii e mult mai dulce decat o “cireasa amara” a opozitiei! Vom vedea! Tu ce opinie ai? 2. O TEORIE, de pe blogul Alinei Gorghiu: “Mandatul lui Basescu conform Constitutiei expira pe data de 20 decembrie. Se tergiverseaza pana atunci, pe tema contestatiei, validarea alegerilor. Geoana devine, tot conform Constitutiei, presedintele Romaniei (e presedintele Senatului). Il desemneaza premier pe Johannis. Parlamentul (PSD+PNL+UDMR+minoritati) investesc Guvernul. Iar PD-L trece in opzitie.:)"
 2. sorin gyorgyfalvi Răspunde
  Va mai spun eu o teorie: 1 - PNL decide sa mearga la guvernare, tradind intelegerea cu PSD 2 - Se formeaza un guvern oricare ar fi el, se valideaza Basescu Presedinte, in ianuarie PD retrage sprijinul PNL-ului pe orice motiv vreti voi 3 - Cade guvernul, nici un partid nu se mai poate intelege cu celalalt pentru a forma o majoritate 4 - Presedintele dizolva Parlamentul, se programeaza alegeri anticipate Intrebarea mea este: ce procente credeti ca va mai obtine atunci PNL ?
 3. Mercedes Răspunde
  Liberalii de la conducere ar trebui sa lase din orgolii si sa duca partidul la guvernare, chiar daca inseamna ca vor guverna cu PDL-ul. Ce cred ca fac in opozitie? cativa parlamentari rataciti...PDL-ul se va alia cu UDMR si altii..si...tot PNL-ul va pierde. Daca duc partidul la putere atunci am votat degeaba cu CRIN. Hai domnule Tariceanu, convingeiiiiiiiiiiiii
 4. Victor Răspunde
  Rares, Personal cred ca PNL trebuie in primul rand sa arate ca poate fi integru ramanand cinstit cu valorile sale in ciuda cantecului de sirena al marinarului. Scorul bun al lui Crin se datoreaza, in mare masura, faptului ca este perceput altfel decat ceilalti deci orice alianta cu monstrul portocaliu e de neacceptat daca sperati sa va mai votam peste 3 ani la parlamentare.
 5. COZMA MIHAELA Răspunde
  PNL-ul in mod normal ar trebui sa ramina in opozitie ,nu trebuie sa faca jocul PDL sa fie pe post de umplutura ; Basescu nu este presedintele Romanilor ; este presedintele a 50.33 % din cei care au votat ,pina la 22 milioane mai sint multi romani. Nu trebuie facute compromisuri , iar daca taricianu si acolitii vor ciolane sa treaca in flota vinduta a lui basescu
 6. un cetatean Răspunde
  la noi in com.branistea jud.Galati primarul Adamache care este la pnla votat cu base si a invatat si cetatenii ce sa faca
 7. COZMA MIHAELA Răspunde
  BEC NU POATE SA ACCEPTE CONTESTATIA,PENTRU CA AR RECUNOASTE IMPLICIT CA AU FOST PE MINA CU PDL -UL SI BASESCU ; RUSINE BEC CA FURI DEMOCRATIA !

Leave a Reply

*
*

captcha *