Astazi revin la o temacare a mai fost dezbatuta pe acest blog: votul uninominal.

Nu am cum sa nu fac asta, tocmai astazi, cand toata lumea asteapta decizia Curtii de Apel, instanta ce se va pronunţa în cazul votului uninominal.

Greu dom’le, greu cu “ uninominalu’” asta !

Intreaga procedura a adoptarii noului sistem de vot a fost o adevarata epopee, o telenovela cu sute de episoade, la care nici cele mai inraite admiratoare ale genului, nu ar fi mai avut rabdarea necesara de a ramane in fata micului ecran pana la sfarsit.

Iata ca acum “uninominalul ”, un biet minor, avand doar cateva luni, a ajuns de-a busilea, la tribunal.

Acum ca cetatean, stau si ma gandesc la un lucru. Daca voita oamenilor a fost aceea ca vor sistemul de vot uninominal, iar Parlamentul si Guvernul au introdus acest sistem de vot, nu prea vad unde este problema.

Nu sunt jurist si nu stiu daca cei care incearca blocarea noului sistem electoral in justitie au sau nu dreptate. În acelasi timp, vreau sa precizez ca respect si sustin cu toata taria toate institutiile statului de drept in Romania, inclusiv justitia. Cu toate acestea insa, nu pot sa nu ma declar dezamagit de actiunile unora care au inteles sa faca din schimbarea sistemului de vot, o balacareala nationala.

Asadar, cu ochii pe mass-media, asteptam decizia “Coanei Justitica”.

Leave a Reply

*
*

captcha *